Съединените щати поставиха рекорд по новорегистрирани заразени с коронавирус на фона

...
Съединените щати поставиха рекорд по новорегистрирани заразени с коронавирус на фона
Коментари Харесай

Рекорд по заразени с COVID-19 в САЩ посред битката за Белия дом |

Съединените щати сложиха връх по новорегистрирани инфектирани с коронавирус на фона на борбата на Белия дом.

Победителят от нея ще се изправи пред влошаващата се рецесия в опазването на здравето, написа АП и цитира данните за денонощието, съгласно които новите случаи с COVID-19 приблизително на ден надвишават 86 000 души.

Случаите и хоспитализациите слагат върхове на всички места в страната с наближаването на празниците и зимата, с което демонстрират пред какво ще е изправен или президентът Доналд Тръмп или съперника му в изборите Джо Байдън през идващите месеци.

Случаите за денонощие се усилиха с 45% през последните две седмици и сложиха 7-дневен връх от приблизително на ден 86 352, по данни на " Джонс Хопкинс ". Общият брой на записаните в страната е 9 291 064. Смъртните случаи са се нараснали с 15% до 846 дневно до общо 231 552.

Няколко щата оповестиха тревожни данни в сряда, един от които е Тексас с 9 048 нови случая и 126 умряли. Мисури, Небраска и Оклахома сложиха върхове. Около 1/3 от новите случаи в Тексас са в Ел Пасо, където лечебните заведения са " на ръба ".

Европа

В Европа ситуацията също се утежнява.

Освен , с увеличаващия се брой на случаите се борят на от ден на ден места на континента.

Полша  означи дневен връх от близо 24 700 случая на новорегистрирани с ковид и над 370 умряли. Правителството вкара нови ограничавания за магазините, учебните заведения и културните институции през ноември. Те лимитират броя на посетителите в магазините и изискват отдалечено образование даже за по-малките възпитаници. Министър-председателят Матеуш Моравецки разгласи, че може да се наложи цялостна национална карантина, в случай че тези ограничения не задържат разпространяването на вируса. Той повтори апела си хората да си стоят вкъщи и да се въздържат от улични митинги. Стотици хиляди поляци излязоха по улиците на 38-милионната страна за антиправителствени митинги поради възбраната за аборти даже при потвърдено повреден плод. Те започнаха на 22 октомври и не престават.

Кипър връща вечерния час от петък. Барове, заведения за хранене, търговски центрове и кафенета ще затварят в 22:30 ч. Изключение ще се прави само за работещи в незабавната здравна помощ. Максимум 10 души ще могат да се събират вкъщи или на публично място, като се изключи питейните заведения и заведенията за хранене. Детският спорт се стопира. Социалната активност - също. Затварят се фитнес центровете.

Италия  въведе жестока карантина за четири района, считано от петък. На хората е неразрешено да излизат, с изключение на по наложителни аргументи. Така наречената алена зона включва Ломбардия, Пиемонт, Вале д`Аоста и Калабрия. Освен по няколко аргументи никой няма да може да напуща някоя от алените зони, нито даже да пътува сред градовете им. Магазините, в които не се продават артикули от първа нужда там, се затварят. Все отново бръснарниците и фризьорските салони ще работят. Детските градини, началните учебни заведения и децата в първата година от прогимназията ще продължат да имат присъствени занятия.

Армията се включва в битката с коронавиус в Швейцария за повторно тази година, с цел да помогне на здравната система. Тя ще откликва на незабавни случаи на заболели от COVID-19. Властите оповестиха рекордния брой от 10 043 случая на ковид за последните 24 часа. Министърът на защитата Виола Амхерд съобщи, че 2 500 бойци ще оказват помощ в швейцарски райони, където броят на случаите в лечебни заведения, включително в реанимации, пораства. Общият брой на случаите в Швейцария е 192 376, а на умрелите - 2 275.

Литва затваря учебните заведения, заведенията за хранене и други публични места за минимум три седмици. Правителството реши да наложи строги ограничения от събота. Те включват наложително носене на маски на открито, възбрана за всеобщи събирания и затваряне на спортните клубове, театрите и кината. Литва записва по-малко от 2000 случая през септември, само че през октомври броят им набъбна на 11 хиляди 2.8-милионната страна има 18 092 доказани случая и 182 умряли.

Естония също записва пик. В страната с 1.3 млн. души население има 208 нови случая за последните 24 часа, общо 5 333 от началото на пандемията и 73 умряли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР